Weboldal készítés

Weboldalkészítés folyamata

 

Avagy mivel kezdjünk?

Az általunk készített weboldalak aktuális igényeidhez igazítva, személyre szabottan készülnek el. Mindenek előtt egy részletes konzultáció keretében átbeszéljük, mit is szeretnél elérni weblapoddal.

 

A weblapod Te magad vagy!

Ne feledd: weboldaladnak teljes egészében tükröznie kell vállalkozásodat!

 

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az elkészült honlap egyedi, stílusos és használható legyen, hiszen a látogatók ez alapján fogják elkönyvelni cégedet.

 

Legalább ilyen fontos, hogy a készülő honlap megfeleljen a Google elvárásainak és az aktuális keresőoptimalizálási irányelveknek is.

Weboldal készítés

A legfontosabb szempontok, amit a weboldal készítés során figyelembe veszünk:

 • Milyen célra szeretnéd használni a weblapodat?

  Már az elején szükséges magadban tisztázni és pontosítani, hogy valójában mi a legfontosabb célod a weboldaladdal: pl. bemutató jellegű oldalt szeretnél, ahol a látogatókkal megismertetheted a szolgáltatásaidat, termékeidet, közvetlen online értékesítés a cél vagy az ajánlatkérések, feliratkozások számát szeretnéd növelni.

 • Milyen menüpontokat, funkciókat szeretnél?

  Az, hogy milyen menüpontokkal találkoznak weboldalad látogatói nagyban meghatározzák a kapott információkat is.

  Alaposan átbeszéljük, hogy milyen fő és alkategóriákat érdemes megadnod ahhoz, hogy weboldalad már az első pillanatban egy jól áttekinthető és kezelhető rendszernek tűnjön a látogatók számára.

  Szintén fontos szempont, hogy milyen további funkciók kerülnek be készülő weboldaladba.

 • Milyen design kerüljön a weboldalra?

  Az köztudott, hogy az első benyomás döntő lehet. Így nagyon fontos, hogy amikor a látogató először felkeresi weboldaladat egy kellemes, pozitív élményt kapjon.

  Színvilág, design elemek, betűtípus – segítünk, hogy a vállalkozásod imagehez leginkább illő design kerüljön a weboldaladra, hiszen ez a vizuális élmény fogja cégedet képviselni weboldaladon keresztül.

 • Milyen szöveges - vizuális tartalom kerüljön az egyes menüpontok alá?

  Ma már a minőségi szöveges tartalom elengedhetetlen része egy hatékony weboldalnak.

  Egyrészt a látogatóidnak a lehető legrészletesebb információt kell biztosítanod a termékeidről, szolgáltatásaidról.

  Ne feledd, ha valaki felkeresi a weboldalad, az igyekszik a kérdéseire választ kapni, ezért ennek figyelembe érdemes összeállítani a szöveges tartalmat.

  Nagyon fontos, hogy a felhasznált termék és image fotók megfelelő minőségűek és méretűek legyenek, hiszen még a legjobb weboldalt is képes elrontani néhány rossz minőségű kép.

  Másrészt a minőségi tartalom már a Google részéről is követelmény, így nem csupán a felhasználóknak nyújt élményt, de a keresőoptimalizálási irányelvek szempontjából is elengedhetetlen.

 • Tárhely és domain ügyintézés

  Amennyiben igény merül fel, segítséget nyújtunk a tárhely kiválasztásában, illetve a domain név foglalással kapcsolatban.

Milyen egy hatékony, jól működő weboldal?

 • A weboldal első benyomásra bizalmat kelt a látogatóban a cég iránt.

 • A weboldal nem a tulajdonosnak készül, nem feltétlenül az ő igényeit kell kielégítenie

 • Akkor jó egy weboldal, ha 100%-ban a potenciális célcsoportnak készül

 • Egy jó weboldalon a felhasználó azonnal megtalálja amit szeretne

 • Jó weboldal nem létezik hatékony szöveges tartalom nélkül

 • A jó weboldal direkt célja nem az értékesítés, de ettől függetlenül mégis teljesíti ezt a küldetést

 • Egy jó weboldalon nincsenek idegesítő és tolakodó felugró ablakok, felesleges funkciók

 • Egy jó weboldal csak egy eszköz arra, hogy megvalósuljanak az előre tervezett marketing célok

 • Egy jó weboldalon minden menüpont alatt található tartalom és minden megtalálható funkció működő képes

 • Ha egy weboldal valóban jól működik, akkor az képes elérni, hogy a látogató kellő időt töltsön el és a későbbiekben is visszatérjen oda

„A website, amit nem látnak a keresők, pont annyit ér, mint a szekrény mögé csúszott méregdrága katalógus.” (L. Tiny)

Amire kiemelt figyelmet fordítunk:

A „kevesebb néha több” elve alapján figyelünk arra, hogy a látogató figyelmét ne tereljék el a lényegről a különböző látvány elemek, ám már első ránézésre egy olyan vizuális élményben legyen része, ami ott tartja őt a weboldaladon.

A design mellett a másik fontos szempont a könnyű navigálhatóság. Ha egy vásárló bemegy az üzletedbe, ott akár kézen fogva is körbevezetheted és megmutathatod neki a termékeidet vagy beszélhetsz a szolgáltatásaidról. A weboldaladon ezt a menüpontok teszik meg helyetted, így elengedhetetlen, hogy már az első látogatáskor is egyértelműen megtalálható legyen minden infó, amit a felhasználó keres.

A felhasználók két harmada napi rendszerességgel mobilon, táblagépen internetezik. Ezért ma már alapkövetelmény, hogy minden weblap optimalizálva legyen a különböző mobileszközök képernyő felbontására is. Weboldalainkat már minden esetben úgy készítjük, hogy azok maximálisan igazodjanak a különböző mobileszközökhöz.

A Google aktuális SEO irányelveit napi szinten figyelemmel kísérjük, így az általunk készült weboldalakat minden esetben az érvényben lévő SEO irányelveket figyelembe véve készítjük el. Követjük az algoritmus változásokat, folyamatosan tájékozódunk az újdonságokról és fejlesztés közben felhasználjuk a legújabb SEO praktikákat.

Nem elhanyagolható szempont, ha a weboldaladon átadás után Te magad is el tudsz végezni néhány kisebb-nagyobb módosítást. Hiszen igazán megterhelő lehet a pénztárcádnak, ha később minden egyes változtatásért újra és újra fizetned kell egy cégnek. Mi a honlap elkészülte után sem engedjük el a kezed! Az általunk készített weboldalak minden esetben adminisztrációs felülettel együtt kerülnek átadásra. Egy előre egyeztetett személyes vagy telefonos konzultáció keretében megtanítjuk hogyan használd a felületet.

Munka a kulisszák mögött:

Egy átlagos weboldal esetén a vállalási határidő 20 munkanap. Természetesen ez a megrendelt munka volumenétől függően változhat.

Az egyeztetett elképzelések és igények alapján készítünk egy design tervet. Ezt a designt tervet közösen átbeszéljük, és szükség szerűen finomítjuk egészen addig, amíg el nem jutunk addig a grafikai változatig, ami már minden szempontból megfelelő.

Az elfogadott és végleges design terv alapján kezdődhet a programozás, elkészítjük a weboldal kódját. Minden általunk készített weboldal keresőbarát. A programozás során kiemelt figyelmet fordítunk a kódok tisztaságára, így ezzel is eleget téve a Google irányelveinek.

A weboldal fejlesztése közben folyamatosan teszteljük a különböző funkciókat. Egy-egy nagyobb munkafolyamat végeztével teszteljük, hogy a készülő weboldal hogyan használható a belső és külső felületen, asztali gépeken, különböző mobil eszközökön.

Végső fázis:

Végső tesztelés után átadásra kerül a weblap. Jöhetnek az utolsó simítások, közösen átbeszéljük, hogy szeretnél-e még bármi módosítást. Ha minden megfelelő és weboldalad indulásra kész akkor már láthatóvá tesszük a keresőkben is.

Mivel weboldalainkat minden esetben adminisztrációs felülettel együtt készítjük, ezért átadás után egy előre egyeztetett konzultáció keretében megtanítjuk neked, hogyan használd a felületben található funkciókat arra, hogy te magad is elvégezz kisebb- nagyobb módosításokat az oldalon. Így a későbbiekben önállóan, tetszés szerint módosíthatsz vagy tölthetsz fel új tartalmakat.

Amennyiben új honlapot tervezel készíttetni vagy akár a régit átalakíttatni

Fordulj hozzánk bizalommal, kérd ingyenes ajánlatunkat!