Online marketing tanácsadás

Online marketing?

 

Hogy álljak neki, hol kezdjem?

Minden bizonnyal már Te is sok mindent kipróbáltál, hogy fellendítsd online üzleti jelenléted, sokféle tanácsot kaptál ismerőstől, „szakembertől” hogyan is vágj bele a netes értékesítésbe.

 

Rengeteg időt és pénzt fektettél különböző gyors eredményeket ígérő módszerekbe, ám a várva várt siker valahogy mégis elmaradt.
Hol lehet a hiba?

 

„A suszter maradjon a kaptafánál” – szól a közmondás is!

 

Lehet, hogy szakmádban Te vagy a legjobb, a cégedet is kitűnően vezeted, de lásd be: mindenhez neked sem kell értened!

 

Ha egy valódi célokra épült több lépcsős marketing stratégiára van szükséged, elegendő, ha megtalálod azt a szakembert, aki leveszi az ilyen irányú feladatok megszervezését a válladról!

Online marketing tanácsadás

Megéri az online marketing tanácsadásért fizetni?

Soha nem az a drága, ha fizetünk valamiért ami meg is megtérül! Gondold csak végig, havonta mekkora összegeket dobtál  már ki az ablakon ilyen-olyan marketingre, aminek semmi hasznát sem láttad! Hirdetési kampányok, aminek eredményeként  nem volt kellő számú megrendelés, promóciók, ahol elmaradtak a feliratkozások, egy weboldal, ami nagy reményeket fűztél, mert szerinted szép és nem  érted miért nem működik úgy, ahogy szeretnéd és még sorolhatnánk – ugye ismerős problémák?

Az online marketing egy több lépcsős, összetett rendszer, amit ha tudatosan személyre szabottan építünk fel, akkor a ráfordított összeg minden esetben megtérül, sőt, általa jelentős profitra tehetsz szert.

Mit kaphatsz tőlünk online marketing tanácsadásunk keretében?

Egy olyan tudatosan felépített marketing stratégiát kapsz vállalkozásod optimális online jelenlétéhez, ami teljes mértékben személyre szabott és üzleti céljaidhoz igazodik. A  részletes írásos anyagban a legújabb irányvonalaknak  megfelelően hasznos ötletekkel támogatjuk weboldalad hatékony működését.

Mivel szakmailag folyamatosan képezzük magunkat és követjük az online marketing területén megjelent aktuális trendeket, így számodra is a legfrissebb tippeket tudjuk átadni, természetesen saját vállalkozásod igényeire szabva.

Hogyan kell elképzelni egy marketing tanácsadást?

Konzultációnk keretében részletesen átbeszéljük mi a vállalkozásod fő célja.

Átbeszéljük, hogy számodra mi jelenti a legnagyobb problémát, hol és milyen akadályokba ütköztél az eddig alkalmazott marketing során, továbbá mit szeretnél elérni a vállalkozásod online jelenlétével.

Kiválasztjuk a leghatékonyabb marketing eszközöket.

Megbeszéljük, hogy a gyakorlatban hogyan, milyen módon alkalmazhatók ezek a eszközök.

Az online marketing célok felállítása után útmutatót adunk:

Hogyan költsd el valódi hatékonysággal a rendelkezésedre álló marketing keretet
Hogyan szerezhetsz még több látogatót a weboldaladra
Milyen módszerekkel érheted el, hogy több megrendelésed, feliratkozásod legyen
Milyen hirdetési alternatívák a legmegfelelőbbek ahhoz, hogy elérd a potenciális célcsoportjaidat
Milyen személyre szabott módszerekkel ébreszthető fel az érdeklődés a különböző célcsoportjaid irányába
Hogyan mérheted fel a versenytársaidat és mire kell figyelni velük kapcsolatba

Legyen szó bármilyen online marketing módszerről ismerjük be, hogy a legvégső cél minden esetben a vevőszerzés, a profit növelése

Az általunk összeállított marketing stratégia ezért személyre szabottan követi az alábbi lépéseket:

 • Weboldalad megtalálhatósága a keresőkben

  Sajnos, attól, hogy elkészült egy weboldal, korántsem ért véget a munka, ellenkezőleg: akkor kezdődik!

   

  Hogyan szerezhetünk látogatókat?

   

  A leggyorsabb és leghatékonyabb módja ha hirdetünk. Ez lehet pl. Google Ads hirdetés, de választhatjuk a közösségi média különböző csatornáit is. Hogy melyik leghatékonyabb, azt mindig az adott célcsoport és a kampánycél alapján érdemes eldönteni.

   

  A keresőoptimalizálás egy hosszabb munkát igénylő és viszonylag később megtérülő befektetés, de minden bizonnyal az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy célcsoportot számára könnyen elérhetővé tedd a weboldalad.

 • A felhasználók első benyomása a weboldaladról

  Mivel a látogatóid az első néhány másodperc alatt el fogják dönteni, hogy számukra érdekes és releváns-e weboldalad tartalma, ezért az egyik legfontosabb szempont, hogy ez idő alatt meggyőzd őket, hogy jó helyen járnak, nálad nagy valószínűséggel meg fogják találni, amit keresnek.

   

  Fontos, hogy ismerd a felhasználói körödet, az ő nyelvükön szólj hozzájuk, kínálj megoldást a problémájukra, ismertesd a szolgáltatásaid, termékeid előnyeit.

   

  Tűnj ki a konkurenciáid közül, legyenek olyan előnyeid, amivel ők nem rendelkeznek. Ezzel, ha mindent jól csináltál, már kialakítottál egyfajta bizalmat közted és a weboldalad látogatója között.

 • Kapcsolatteremtés a látogatóiddal

  Miután a bizalom már megvan a terméked, szolgáltatásod iránt, a következő lépésben interakciókra kell ösztönöznöd a látogatóidat.

   

  Mivel a statisztikák alapján viszonylag kis számban történik azonnali vásárlás, így olyan interakciókra kell sarkallnod őket, amivel nem veszíted el, mint látogatókat és a kapcsolat továbbra is fennmarad.
  Ez lehet pl. feliratkozási lehetőség, különböző informális anyagok biztosítása, termékminta biztosítása, ajánlatkérés, (ami még nem jelent konkrét megrendelést) és még sorolhatnánk.

   

  Az ilyen és hasonló interakciókkal sikerül megtartanod a látogatót, hiszen megadja a számodra szükséges adatait vagy valamilyen formában felveszi veled a kapcsolatot.

 • Látogatóból vásárló, új ügyfél

  Legfontosabb lépésként jöhet finálé, amikor a tudatosan és jól felépített marketingednek köszönhetően a feléd bizalommal bíró látogató, aki korábban már a terméked, szolgáltatásod előnyeiről is kellőképpen meg lett győzve vásárolni fog, új ügyféllé válik!

   

  Hidd el, az előző lépések egyikét sem érdemes kihagyni, mivel minden egyes mozzanatnak szerepe van abban, hogy a látogatóidat meggyőzd arról, a te terméked és szolgáltatásod a legmegfelelőbbek a számukra!

   

  Bármennyire is úgy gondolod, hogy ezzel a folyamat végére értünk, még mindig nem dőlhetsz hátra, hiszen idővel szép számmal lesznek visszatérő vásárlóid, akik érdeklődését szintén folyamatosan éberen kell tartanod, biztosítanod számunkra olyan „kiváltságokat”, amikkel érezteted, hogy megbecsülöd őket és értékeled, hogy hűséges vásárlóid maradnak.

   

  Csak néhány példa: létrehozhatsz törzsvásárlói kártyát, adhatsz vásárlások után járó pontokat, előre tájékoztathatod a hamarosan megjelenő új termékekről, a lényeg az, hogy érezze az ügyfeled, hogy fontos vagy neki, nem csak egyszer, de hosszú távon is!

Amennyiben érdekel a vállalkozásodra szabott marketing tanácsadás

Fordulj hozzánk bizalommal, kérd ingyenes ajánlatunkat!