Facebook közösségi marketing

Facebook hirdetés – Facebook közösségi marketing

 

Miért vált ez a hirdetési forma napjaink egyik legnépszerűbb marketing eszközévé?

A Facebook napjainkra olyanná vált, mint egy online piactér: szinte mindenki naponta legalább egyszer „megjelenik” a platformon. A felhasználók nagy többsége innen informálódik eseményekről, hírekről, egymásról, az őket érdeklő témákról, márkákról. Ha ügyesen csinálod, Te is részese lehetsz ennek a körforgásnak, nap mint nap megszólíthatod a célcsoportodat a szolgáltatásaid, termékeid által.

 

A közösségi médiát, mint a Facebookot is az internetezők napi szinten használják. Ezzel egy hatékony kapcsolat felvételi csatorna nyílik meg előtted, hiszen a Te célcsoportod is akár naponta többször átolvassa a hírfolyamát. Egy célzott Facebook hirdetés segítségével egy olyan új felhasználói bázist érhetsz el, akikből új ügyfeleid, új vásárlóid lehetnek.

 

Még egy Google Ads hirdetés alkalmával a felhasználó talál rád a megadott kulcsszavak alapján, addig a Facebook hirdetésnél ez pont fordítva működik: Te szólítod meg a potenciális célcsoportodat. Még a Google Ads hirdetésnél az összes konkurensed hirdetése egyszerre jelenik meg a látogatónak, addig a Facebook hirdetés során egyszerre kizárólag csak a Te hirdetésedet fogja látni a Facebook felhasználó.

Facebook közösségi marketing
facebook-advertising
 • Facebook hirdetést „házilag”?

  Egy Facebook hirdetést látszólag nagyon egyszerűnek tűnhet összeállítani: írsz néhány sor szerinted jól hangzó szöveget, választasz hozzá egy bomba képet, beállítasz néhány célzási opciót és elégedetten kiáltasz fel „ez pofon egyszerű, miért fizetnék ezért bárkinek is?!”

  Ám amikor a hirdetésre szánt kereted elfogyott és a várva várt eredmény elmarad joggal gyanakodhatsz, hogy mégsem volt olyan sikeres az általad menedzselt Facebook hirdetés.

 • Mit tehetsz ilyen esetben?

  A legjobb, ha szakemberhez fordulsz és megkíméled magad a további sikertelenségtől és nem utolsó sorban a pénztárcádat is a felesleges pénzkidobástól.

 • Személyre szabott Facebook hirdetések

  A Facebook hirdetés alapja – mint minden marketing projekt esetén – egy jól átgondolt, konkrét célokra épített marketing terv.
  Facebook hirdetési kampányainkat minden esetben egy személyre szabott marketing terv alapján állítjuk össze.
  Céljaidnak megfelelően kiválasztjuk a leghatékonyabb megjelenési formákat és meghatározzuk azt a potenciális célcsoportot, akiből nagy valószínűséggel lesz új vevőd, megrendelőd.

 • Mikor ajánljuk a Facebook hirdetést?

  Ha újonnan induló vállalkozásodat szeretnéd megismertetni olyan felhasználói körben, akit eddig még nem sikerült elérned.
  Ha már működő vállalkozásod szolgáltatásait, termékeit szeretnéd népszerűsíteni.
  Ha új terméket, szolgáltatást dobnál piacra és egyszerre szeretnéd nagy számú látogatóval megismertetni azt.
  Ha adatbázist építenél, és rövid időn belül szeretnél nagy számú feliratkozót vagy regisztrálót összegyűjteni.
  Ha egyszerűen csak lépést kívánsz tartani a konkurenciáiddal és nem szeretnél lemaradni a közösségi marketing nyújtotta lehetőségekről, előnyökről.

Szeretnéd megismerni milyen irányú közösségi marketing kampányt ajánlunk a vállalkozásod számára?

Fordulj hozzánk bizalommal, kérd ingyenes ajánlatunkat!

Hol jelenhetnek meg a Facebook hirdetések?

Egy Facebook hirdetés a kiválasztott kampány céltól eltérően jelenhet meg:

A hirdetések elhelyezései

A Facebook asztali és mobilos verziója

Az Instagram mobilos verziója

Hogyan működik a Facebook hirdetés?

Az első és legfontosabb szempont a marketing cél kiválasztása.
Jelenleg egy Facebook hirdetés alkalmával a következő kampánycélok közül választjuk ki azt, ami az aktuális marketing célodnak megfelel.

Ismertség

1.) Márkaismertség

2.) Elérés alapján történő értékesítés

Megfontolás

1.) Forgalom

2.) Aktivitás

3.) Alkalmazás telepítés

4.) Videó megtekintés

5.) Érdeklődő keresés

Konverzió

1.) Termékkatalógus

2.) Boltfelkeresések

Facebook hirdetés segítségével megtámogathatod

Facebook üzleti oldalad

Külső weboldalad

Eseményeidet

Alkalmazásaidat

A rajongói kör építésén túl célzottan, célcsoportok szerint érheted el és szólíthatod meg azokat a felhasználókat, akikből nagy valószínűséggel lesznek érdeklődőkből új ügyfelek, új vásárlók.

Egy olyan potenciális látogatói réteget tudsz napi szinten közvetlenül a weboldaladra irányítani, akikből nagy valószínűséggel válhatnak új ügyfelek vagy vásárlók.

A megfelelő célcsoportod körében népszerűsítheted közelgő eseményeidet, rendezvényeidet. A meghirdetett eseményeket nem csupán megismertetheted a felhasználókkal, de egyből résztvevőket is „gyűjthetsz”.

Alkalmazások használatával sikeres promóciókat bonyolíthatsz le és nem utolsó sorban a felhasználókat is számodra fontos interakciókra ösztönözheted. Kiváló módja ez az adatbázis építésnek is.

Facebook hirdetés költségei

Egy Facebook hirdetés költsége más online hirdetési formákkal összehasonlítva még mindig igen versenyképesnek mondható.
Azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy a Facebook hirdetésnek nincs fix ára, tehát nincs meghatározva előre az egy kattintásra eső összeg.
Számos tényező befolyásolhatja egy Facebook hirdetés konkrét költségét. Ilyen pl.:

Célközönség

Minél kisebb, szűkebb egy meghatározott célközönség, annál magasabbak lehetnek a költségek.

Népszerűség

Ha egy viszonylag népszerűbb vagy ismertebb terméket, szolgáltatást kívánsz hirdetni valószínűleg nagyobb számú érdeklődés is hamarabb várható, így a költségek is alacsonyabbak lesznek – már az induláskor – mint egy ismeretlen márka esetében.

Aktivitás

Ha alacsony számú aktivitást ér el a Facebook hirdetésed szintén magasabb árakra számíthatsz, ellentétben egy magas aktivitású, népszerű megjelenésnél.

Természetesen a felhasználóknak egyre inkább igénye van az értékes, tartalmas Facebook hirdetésekre, így maga a Facebook rendszere is „értékeli” minőségi hirdetéseket.

 

Abban az esetben, ha a megfelelő kampánycélok alapján egy releváns célzással fut Facebook hirdetésed igen költséghatékonyan, már akár 2 – 3 Ft–ért is lehet megjelenésed.

Mit nyersz velünk?

 

Minden esetben az aktuális üzleti célodnak megfelelő Facebook hirdetési formát választjuk ki, így elkerülhető, hogy valójában az eredeti céloktól teljesen eltérő eredményeket kapj.

 

A kreatív elemek összeállításánál gondosan ügyelünk arra, hogy már önmagában a kép „beszédes” legyen” és felkeltse a célcsoportod érdeklődését.

 

A számtalan célzási opcióval elkerüljük a felesleges megjelenéseket és kizárólag a potenciális célcsoportodat szólítjuk meg.

 

A kapott eredmények és interakciók alapján folyamatosan finomítjuk a beállításokat, így tudjuk optimalizálni a Facebook hirdetéseid költségeit és a várható konverziókat egyaránt.

Szeretnéd megismerni milyen irányú közösségi marketing kampányt ajánlunk a vállalkozásod számára?

Kérj személyre szabott ajánlatot kötelezettség nélkül!